Menu

Soma Bay Kitesurfen – The Breakers Diving and Surfing Lodge

8 dagen

The Breakers Diving and Surfing Lodge voor beginners en gevorderde kitesurfers

Somabay wordt beschouwd als een van de drie beste plekken voor kitesurfen wereldwijd. En logeren bij The Breakers zit je er middenin: binnen 8 minuten brengt de gratis shuttlebus je naar het 7 Bft KiteHouse – één van de mooiste en grootste kitestations van Egypte. Met een 2 km lang zandstrand, perfect voor spetterende kitesessies, komen ook de grote namen uit de kitescene regelmatig op bezoek. Je vindt er fantastische vlakke wateromstandigheden, schuine offshore wind en zelfs met 8 beaufort – wat echt een harde wind is – is het water nog steeds als gepolijst marmer. En mocht u in een lastige situatie komen, dan zijn de jongens van de 7 Bft reddingsdienst of de lesboten niet ver weg om u te helpen.

Geen wind? -Geen probleem! Ook voor die dagen zijn er genoeg activiteiten bij het 7 Bft KiteHouse.

The Breakers Diving and Surfing Lodge beschikt over 173 comfortabele kamers. De kamers zijn modern ingericht en zijn voorzien van airco, badkamer met douche, privé balkon, satelliet TV, mini-kluis, minibar en internet. Het resort biedt naast de standaardkamers, ook familiekamers en kamers voor minder valide of invalide mensen aan.

Sharm El Naga staat bekend om zijn mooie en vrijwel ongeschonden huisrif met een grote variëteit aan macro. Op ieder moment van de dag kunt je beslissen om het huisrif met zijn vrijwel onbeschadigde riffen te verkennen!

U verblijft o.b.v. half pension • Ontbijt en diner in buffetvorm in het restaurant. water uit de dispensers is  inbegrepen

Kitesurfen

Kite House 7BFT is het grootste kite-centrum van Soma Bay en heeft een groot service arrangement. Zo is het mogelijk om een refresh cursus te volgen, groepscursus (keuze uit: beginner / intermediate / advanced), privé cursus (slechts 1 student) of een semi-privé cursus (2 studenten). Uitrusting is hierbij inbegrepen.

Voor de ervaren kitesurfers is het ook mogelijk om alleen uitrusting te huren. Hiervoor is wel een VDWS level 4 of een IKO level 3 licentie nodig.

Cursus prijzen (het aantal uur hangt af van het aantal studenten):

 • Refresher cursus (3-4 uur) – 140 euro p.p.
 • Groepscursus (6-8 uur) – 280 euro p.p.
 • Groepscursus (12-16 uur) – 629 euro p.p.
 • Privé cursus (1 uur) – 89 euro p.p.
 • Semi prive cursus (1 uur) – 69 euro p.p.

Jouw kitevakantie op maat samenstellen?

Je kunt de reis helemaal laten aanpassen naar je eigen wensen. Verleng het aantal nachten of combineer je reis bijvoorbeeld met een liveaboard, een rondreis of nijlcruise door Egypte. Vraag onze medewerkers naar de vluchtopties.

Hoogtepunten

 • Eerste lifestyle watersport hotel in Egypte
 • Gelegen aan de top kitesurf baai Abu Soma
 • Ook extreme relaxers vinden alles wat ze nodig hebben

Inbegrepen

Wel inbegrepen

 • Retourtransfer vanaf luchthaven van Hughada naar Soma Bay en weer terug
 • 7 nachten verblijf in de The Breakers Diving and Sufrfing Lodge op basis van half pension

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Kite-uitrusting
 • Visumkosten a 25$

FAQs

Welke maaltijden zijn inbegrepen.

Ontbijt, lunch en diner in het main restaurant is inbegrepen.

Is er een visum nodig voor Egypte?

Ja, een visum is nodig. We organiseren een toeristenvisum voor Egypte. Dit ontvang je bij aankomst op de luchthaven in Egypte. Kosten van het visum plus administratiekosten bedragen € 35,- per persoon. Uw paspoort dient bij vertrek uit Egypte nog 6 maanden geldig te zijn. Voor reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse gelden mogelijk andere voorwaarden.

Hoe zit het met internet toegang?

In het The Breakers Diving and Surfing Lodge is WIFI aanwezig.

Wat is de beste reistijd?

Egypte is het hele jaar door geschikt als reisbestemming. De beste tijd om te duiken is in Mei, Juni, Oktober en November.

Moet ik mijn eigen kite spullen meenemen?

Uw kite spullen dient u zelf mee te nemen of kunt u huren van het kite station tijdens aanvang van de reis.

Wat voor certificering heb ik nodig om zelfstandig te mogen kiten?

Voor de ervaren kitesurfers is het ook mogelijk om alleen uitrusting te huren of zelf mee te nemen. Hiervoor is wel een VDWS level 4 of een IKO level 3 licentie nodig.

Map

You can send your enquiry via the form below.

Soma Bay Kitesurfen – The Breakers Diving and Surfing Lodge