Menu
Hurghada

Duiken in Hughada

De grootste attractie voor het merendeel van de toeristen in Hurghada is zonder twijfel de Rode Zee, en vooral dan wat zich onder de zeespiegel afspeelt. Duizenden toeristen komen speciaal elk jaar opnieuw naar Egypte om enkele duiken te kunnen doen in één van de mooiste onderwatergebieden van de wereld. In Egypte is Hurghada misschien niet de vakantiebestemming met de meest ongerepte riffen en diversiteit aan onderwaterleven, maar je vindt er wel het grootste aanbod aan duikscholen, duikexcursies en duikcruises.

De Rode Zee kent niet minder dan 200 verschillende soorten hard en zacht koraal en meer dan 1000 soorten vis, waaronder verschillende haaiensoorten. Dan zijn er ook nog eens enkele duizenden ongewervelde diersoorten, zoals de prachtig gekleurde naaktslakken, die je elke keer je je hoofd onder water steekt kan ontdekken. Om nog maar te zwijgen over de veelvuldige ontmoetingen met dolfijnen, schildpadden, haaien en als je echt geluk hebt een zeldzame walvis…

Duiken in Hurghada

Met al deze verscheidenheid aan onderwaterleven, een gemiddelde watertemperatuur van zo’n 25°C en een fantastische zichtbaarheid van meer dan 30 meter is het niet verwonderlijk dat de Rode Zee een echt paradijs is voor zowel de vakantieduiker als een professionele onderwaterfotograaf.

Dugong in Hurghada

Zowel mensen die nog nooit een voet in het water gestoken hebben als doorwinterde duikers komen in Hurghada volledig aan hun trekken door de grote verscheidenheid aan duikplekken, gaande van ondiepe en kalme koraaltuinen voor de beginners tot diepe stromingsduiken en wrakpenetratie voor de gevorderde duikers. Duikscholen vindt je heel gemakkelijk in Hurghada en er is geen enkel groot hotel zonder eigen duikcenter.

Hieronder vind je meer informatie over de verschillende duikplekken en een duikkaart van de regio.

lighthouse dahab
No trips available. Please add a new trip.
×