Menu

Inbegrepen:

  • Nederlandse gids
  • Engelssprekende gids in Luxor
  • Lunch

Vroege ochtendvertrek

Het vroege ochtendgloren wordt verwelkomd met opwinding en verwachting. Een dag die belooft gevuld te zijn met wonderen uit een ver verleden staat voor de deur. Rond 5:00 uur in de ochtend word je opgehaald bij je hotel. Je stapt in een comfortabel busje, klaar voor een reis naar het hart van de oude Egyptische beschaving: Luxor.

Reis door de tijd

De rit vanuit Hurghada naar Luxor is een reis door de tijd zelf. Terwijl de zon langzaam opkomt aan de horizon, doorkruisen we de uitgestrekte woestijnlandschappen en rijden we langs de oevers van de indrukwekkende Nijl.

Valley of the Kings: Koninklijke rustplaats

Rond 9:30 uur arriveren we in Luxor, waar onze gids ons opwacht met een glimlach en een schat aan kennis. Onze eerste stop is de Valley of the Kings, een begraafplaats die eeuwenlang de rustplaats was van de farao’s van het oude Egypte. Terwijl we door de kronkelende gangen van deze koninklijke graven dwalen, worden we ondergedompeld in de mystiek en grandeur van het oude koninkrijk.

Kolossen van Memnon: Bewakers van het verleden

Na de Valley of the Kings vervolgen we onze reis naar de Kolossen van Memnon, twee imposante standbeelden die ooit de ingang van de tempel van Amenhotep III bewaakten. Hier vertelt onze gids ons over de rijke geschiedenis en betekenis van deze indrukwekkende monumenten, die al millennia lang reizigers en bezoekers verbazen.

Luxor-tempel

Vervolgens brengt onze reis ons naar de prachtige Luxor-tempel, een van de best bewaarde tempelcomplexen in Egypte. Terwijl we tussen de imposante zuilen en beelden doorlopen, worden we ondergedompeld in de religieuze en culturele tradities van het oude Egypte. Het is een moment om te reflecteren op de grootsheid van een beschaving die de tand des tijds heeft doorstaan.

Lunchpauze

Na een ochtend vol ontdekkingen is het tijd voor een welverdiende lunchpauze. We genieten van traditionele Egyptische gerechten, bereid met verse ingrediënten en doordrenkt met de smaken van het Midden-Oosten. Het is een kans om te ontspannen, bij te praten en onze energie te herladen voor het volgende deel van de reis.

Karnak-tempel: Een Monument van grootsheid

Na de lunch gaan we op weg naar onze laatste bestemming: de Karnak-tempel, een van de meest indrukwekkende religieuze complexen ter wereld. Terwijl we door de gigantische zuilengalerijen en heilige binnenplaatsen wandelen, worden we getroffen door de grootsheid en het vakmanschap van het oude Egypte.

Terug naar Hurghada: Afscheid van Luxor

Na het verkennen van de Karnak-tempel is het tijd om afscheid te nemen van onze gids en Luxor. Met een schat aan herinneringen en indrukken keren we terug naar ons busje, klaar om terug te keren naar Hurghada. Terwijl de zon ondergaat aan de horizon en de sterren aan de hemel verschijnen, kijken we terug op een dag vol avontuur, verwondering en ontdekkingen in het land van de farao’s. Een dagtrip naar Luxor vanuit Hurghada is een perfecte variatie op het strand en zembad leven tijdens je vakantie of rondreis in Egypte.

3 Dagen
$0

three hours trip on desert with tea at bedwin tent , nice adventure

nemo dive club schildpadden
8 Dagen
$0

full day boat trip to nemo island for snorkeling to enjoy underwater colored fish and amazing coral reefs .