Menu

Inbegrepen:

  • Transfer
  • Nederlandse gids die de hele dag erbij is
  • Nederlands sprekende gids in Caïro
  • Lunch

Begin van het Avontuur:

Stel je voor: het is 2 uur ‘s nachts, en je wordt opgepikt bij je hotel in Hurghada. Er staat een Nederlandse gids te wachten om samen met jou en andere Nederlandse mensen een bijzondere reis naar Caïro te maken. We stappen in een busje, klaar voor een dag vol ontdekkingen.

De Verwondering van het Museum van Caïro:

Rond 9:00 uur komen we aan in Caïro, waar onze Nederlands sprekende gids op ons staat te wachten. Samen met hem ontdekken we het Museum van Caïro, Binnen wachten oude schatten op ons. Gouden kisten, mummies, en nog veel meer. Onze Nederlands sprekende gids vertelt over alles wat, hij vertelt leuk en speels zodat het voor iedereen te volgen is.

Lekker Eten:

Na al dat kijken, krijgen we trek. We gaan samen lunchen. Het eten is uitgebreid en er is voor ieder wat wils. Als we het eten hebben opgeschept gaan we het met ze alle opeten in het restaurant. Er wordt gezellig gepraat over van alles en ook over wat de dag ons nog gaat brengen.

Piramides van Giza

Na het smullen van de heerlijke lunch gaan we op weg naar een van de meest iconische plekken ter wereld: de Piramides van Giza. Deze eeuwenoude bouwwerken zijn niet alleen indrukwekkend vanwege hun omvang, maar ook vanwege het mysterie dat ze uitstralen. De Piramides van Giza zijn niet alleen een toeristische attractie, ze zijn een symbool van menselijke prestatie en doorzettingsvermogen.

Vriendelijke Leeuw op de Sphinx

Na de piramides gaan we naar de Sphinx. De Sphinx is een beroemd standbeeld naast de piramiden van Giza. Het heeft het lichaam van een leeuw en het gezicht van een farao. Het staat er al heel lang en heeft veel geheimen. Mensen vinden het standbeeld interessant en spannend omdat het er zo mysterieus uitziet. Het herinnert ons aan de oude tijden en de slimme farao’s. We weten nog niet alles over de Sphinx, maar het blijft een heel bijzonder en belangrijk ding uit de geschiedenis.

Khan el Khalili

De dag wordt nog leuker als we naar een superkleurige markt gaan. Khan el Khalili is een beroemde markt in Caïro. Het is een drukke en kleurrijke plek vol met winkels en kraampjes. Je kunt er van alles vinden, zoals handgemaakte souvenirs, sieraden, kleding en specerijen. De markt staat bekend om zijn levendige sfeer en de mogelijkheid om te onderhandelen over de prijzen. Het is een geweldige plek om te winkelen, rond te lopen en de lokale cultuur te ervaren.

Terug naar Hurghada

Als de dag voorbij is, stappen we weer in ons busje. Onze Nederlands sprekende gids uit Caïro zwaait ons vrolijk uit. Terug naar Hurghada praten we na over alles wat we hebben gezien. Het is een avontuur om nooit meer te vergeten.