Menu

De city trip door Hurghada

‘Optioneel bij de city trip is het bezoek aan Bleu Moon.’

De vis- en groentemarkten

Hurghada’s lokale vismarkt bruist van activiteit, met de vissersboten die dobberen in het water en de geur van verse zeevruchten die de lucht vult. Hier ervaren bezoekers de essentie van de vis handel, terwijl lokale handelaren hun vangst van de dag aanprijzen en onderhandelen over prijzen. Van garnalen en krabben tot vissen, de vismarkt biedt een overvloed aan verse, lokale producten die de smaakpapillen prikkelen en de zintuigen doen ontwaken.

Na het verkennen van de vismarkt, nemen we een kijkje op de groentemarkt, waar kleurrijke kraampjes gevuld zijn met een overvloed aan seizoensgebonden groenten en fruit. Hier komen lokale mensen samen om hun oogst te verkopen, terwijl bezoekers worden verwelkomd door de geur van verse kruiden en specerijen. Van sappige tomaten tot geurige munt, de groentemarkt biedt een schat aan smaken en aroma’s die typerend zijn voor de Egyptische keuken.

Garbage City

Onze ontdekkingstocht brengt ons naar Garbage City, een minder glamoureuze maar intrigerende kant van Hurghada. Hier zien we hoe afval wordt verzameld, gesorteerd en gerecycled door veerkrachtige gemeenschappen die ondanks de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd, een gevoel van gemeenschapszin en veerkracht tonen. Door een kijkje te nemen in het dagelijkse leven van de bewoners van Garbage City, krijgen we een dieper inzicht in de sociale en economische dynamiek van Hurghada.

Scheepswerf en Moskee

Een bezoek aan de traditionele scheepswerf van Hurghada biedt een fascinerende blik op het vakmanschap achter de bouw van boten. Hier zien we ambachtslieden aan het werk, met hamers en zagen die de lucht vullen terwijl ze de eeuwenoude technieken van het bootbouwen beheersen. Van het uitsnijden van hout tot het aanbrengen van details, de scheepswerf is een plek van activiteit en ambachtelijke vaardigheden.

Na een bezoek aan de scheepswerf bezoeken we de Moskee, waar we de sfeer ervaren en meer leren over de rijke religieuze tradities van de Islam. Van het bewonderen van de artistieke pracht tot het luisteren naar de oproep tot gebed.

De koptische Kerk

Ontdek de betoverende schoonheid van de Koptische kerk van Hurghada, een oase van spirituele sereniteit in het midden van de stad. Met zijn oude architectuur en rijke culturele erfgoed biedt deze kerk een onvergetelijke ervaring voor bezoekers.

uitzicht hurghada

Adembenemend Uitzicht Over Hurghada

Als kers op de taart maken we een korte rit naar een uitkijkpunt waar we een panoramisch uitzicht hebben over de hele stad Hurghada. Hier kunnen we genieten van het adembenemende landschap en de levendige energie van de stad bewonderen, terwijl we de hoogtepunten van onze ontdekkingsreis in ons opnemen en herinneringen creëren die een leven lang meegaan.

Bleu Moon

Optioneel kunnen we de citytrip combineren met een bezoek aan Bleu Moon.

Al precies 10 jaar steunt ANIMAL SPIRIT het voorbeeldige dierenwelzijnsproject van de Zwitserse Monique Carrera in Egypte, namelijk het Bluemoon Animal Center.

Het begon allemaal met het redden van vele werkende ezels van de straat, die vaak mishandeld, geslagen, verwaarloosd of ziek werden en onderdak en genezing vonden in Monique’s “woestijnheiligdom”. Sinds de ezels een paar jaar geleden door de lokale overheid uit de straten van Hurghada werden verbannen, zijn er nu relatief weinig nieuwe ezels, maar het zijn er nog steeds 30. Onder hen is het enige ezelveulen van 2 maanden oud “Giacometti”, waarvan de moeder al drachtig was. Maar ook vele andere dieren hebben hun toevlucht gevonden in dit voorbeeldige toevluchtsoord, waarvan de 4 hectare letterlijk zijn teruggewonnen uit de woestijn (mede dankzij een waterontziltingsinstallatie die mede wordt gefinancierd door ANIMAL SPIRIT): 3 oude paarden, een muilezel, de kameel “Caesar”, enkele schapen en geiten, 5 vervet-apen die eerder als toeristische attractie onder invloed van alcohol waren misbruikt.

Fjplank. (2019, 10 september). Bluemoon Animal Center Hurghada

animal-spirit.at. https://animal-spirit.at/news/bluemoon-animal-center-hurghada