Menu
Hurghada

Transport

Hurghada is zo een belangrijk knooppunt van transportwegen en middelen dat we ook hier onze informatie moeten opsplitsen in verschillende rubrieken.

egypte treinreis langs de nijl

Luchthaven: De internationale luchthaven van Hurghada bevindt zich op een twintigtal minuten rijden van het stadscentrum en de meeste hotels en resorts in deze regio. Verbazingwekkend genoeg heeft deze luchthaven nog steeds geen eigen officiële website, maar de meeste vluchtinformatie en andere nuttige info kan u terugvinden op de websites hieronder:
www.flightstats.com
hurghada-airport.co.uk
en.wikipedia.org: Hurghada_International_Airport
Luchthaven van Hurghada


De luchthaven van Hurghada is vrij modern, maar door de onverwacht massale groei van de toeristenindustrie in deze regio is er een capaciteitsgebrek ontstaan dat vooral op drukke zomerweekends merkbaar kan zijn door de ellenlange wachtrijen aan de incheckbalie en het totale gebrek aan vrije zetels om het vertrek van je vlucht af te wachten. Wel zijn er voldoende bars en tax free winkeltjes om de tijd te doden, moest je vlucht vertraging hebben.

In plaats van deel te nemen aan georganiseerde excursies, kunnen avontuurlijke reizigers er ook voor opteren om een wagen te huren in Hurghada. Wees wel gewaarschuwd dat hoewel de toestand van de hoofdwegen in een goede richting evolueert, de situatie nog steeds niet te vergelijken valt met wat we hier in Europa gewoon zijn. De grote verkeersassen zijn mooi geasfalteerd, maar druk bereden. In Egypte rijdt men rechts, maaromdat niemand zich aan de snelheidsbeperkingen en andere verkeersregels houdt, kunnen er snel onvoorspelbare en gevaarlijke situaties op de baan ontstaan, zeker omdat je als toerist niet gewend bent aan de lokale manier van rijden. We raden je dan ook ten zeerste aan een All-In verzekering af te sluiten wanneer je beslist een auto te huren.

Avis huurauto

Officieel is een Internationaal rijbewijs noodzakelijk om een auto te huren, maar meestal wordt een gewoon Belgisch of Nederlands document ook aanvaard wanneer je niet in het bezit bent van een Internationaal rijbewijs.

Op de luchthaven van Hurghada vindt je verschillende agentschappen van ‘s werelds belangrijkste autoverhuurbedrijven, zoals Budgetcar, Europcar, Hertz, Avis, etc. Deze zijn de meest betrouwbare maatschappijen, maar meestal ook gevoelig duurder dan hun lokale tegenhangers.

Taxi: Privé taxi’s zijn een luxe in Egypte en zijn dan ook gevoelig duurder dan het openbaar vervoer. In Hurghada betaal je gemiddeld zo’n 30 pond voor een taxirit, maar van en naar de luchthaven kan dit enorm oplopen, afdingen is ten zeerste aangeraden. Geregeld zie je ook door paarden voortgetrokken karren rondrijden, de caleches, deze zijn goedkoper en leuker, maar uiteraard ook veel trager.


Taxi in Hurghada

Service taxi:In Egypte vindt je ook overal in de steden en langs de hoofdwegen minibusjes (service taxi’s) die je voor enkele ponden afzetten waar je maar moet zijn, zolang het langs hun volgweg ligt. Heel gemakkelijk, snel en supergoedkoop éénmaal je door hebt hoe het allemaal in zijn werk gaat, maar je boet uiteraard wel aan comfort in omdat de bestuurder zoveel mogelijk volk in zijn busje probeert te proppen.

Service taxi’s in Hurghada

Bus:De openbare bus is een ideaal transportmiddel in Egypte: Door de goede hoofdwegen kunnen grote afstanden in beperkte tijd worden afgelegd en de kostprijs is enorm laag.Als toerist op een excursie zal je echter meestal in een privébus ergens naartoe gebracht worden, maar zelfs dan is de prijs nog heel draaglijk en je krijgt er meer comfort voor in de plaats.

Liften:Op plaatsen waar er geen of weinig openbaar vervoer passeert, kan je genoodzaakt zijn te liften, waarbij je een kleine fooi geeft aan de bestuurder. Vrouwen zonder mannelijk gezelschap worden afgeraden te liften.

Te voet: Hurghada is klein genoeg om helemaal te voet te kunnen verkennen, maar dit geldt enkel wanneer je hotel zich in of vlakbij de stad bevindt. Steeds meer hotels en resorts worden opgetrokken op steeds grotere afstand van Hurghada, waardoor je dus eerst een taxi naar de stad moet nemen.

Fietser in Hurghada

per fiets: Door de hitte is fietsen in en rond Hurghada niet aan te raden, zeker niet tijdens de zomermaanden of in de Oostelijke woestijn tussen de Rode Zee kust en de Nijlvallei. Ook de slechte staat van de wegen, de onveilige verkeerssituatie en het totale gebrek aan voorzichtigheid van de lokale automobilisten zijn goede redenen om de fiets aan de kant te laten in Hurghada.