Menu
Nile Travel

Hurghada

Hurghada is het ultieme strand- en duikparadijs aan de Rode Zee. De stranden en de koraalriffen maken van deze plaats een perfecte uitvalsbasis voor een mooie vakantie. Hurghada werd gesticht in het begin van de 20e eeuw. Afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in het toerisme en dat maakt Hurghada tot een schitterende badplaats.

Tussen 1986 en 2006 is de stad in inwoneraantal gestegen van 22.801 in 1986, tot 160.746 in 2006. Waar Hurghada voorheen werd bevolkt door vissers en arbeiders in de toeristenindustrie, wordt de laatste jaren het straatbeeld meer dat van een stad met mooie accommodaties.

Inwoners
Doordat steeds meer gezinnen naar Hurghada getrokken zijn, vind u er ook het gewone Egyptische leven. Er is de laatste jaren veel gedaan aan het verbeteren van de infrastructuur en afbouw van de vele bouwprojecten. Dat heeft het aanzien van de stad stukken verbeterd.

Ontwikkeling
Hurghada heeft een internationale luchthaven. De kuststreek wordt steeds verder ontwikkeld. Zowel in noordelijke als in zuidelijke richting om de vele duizenden toeristen plaats te bieden. Veel gepensioneerde Europeanen vestigen emigreren naar Hurghada om te genieten van de rust en het heilzame klimaat (droog en warm).

Het meeste nachtleven speelt zich af in de hotels van Hurghada. De meeste 3 tot 5 sterren hotels hebben uitgaansgelegenheden binnen de poorten, maar ook in Hurghada zijn er restaurants.

Omdat de meeste toeristen enkel komen voor zon zee en strand, bieden hotels vooral All-inclusive aan. Desondanks kunt u in het oude gedeelte van de stad nog aardig wat lokale restaurantjes vinden.

Het toeristische deel Sakkala heeft de meeste eetgelegenheden. Hurghada is door alle faciliteiten een heerlijke uitvalsbasis voor een rustige vakantie.

Nijlcruises

Ontdek Egypte tijdens een cruise over de Nijl. De Nijlcruise vaart tussen Luxor en Aswan en brengt u langs 70% van alle tempels in Egypte.

Rondreizen

Tijdens uw rondreis door Egypte geniet u van een prachtige natuur, schitterende oudheden en ontdekt u de tempels langs de Nijl.

Excursies

Cultuur opsnuiven? Sportieve tripjes? Sightseeing? Wij bieden tours en excursies voor alle soorten reizigers en door heel Egypte.

5 Dagen
$0

good adventure inside the desert by jeep safari to see real bedwin life and ride a camel 

3 Dagen
$0

three hours trip on desert with tea at bedwin tent , nice adventure

10 Dagen
$0

drive for 2 hours way to Marsa Allam for different snorkeling or diving

Featured

30 minutes driving to reach to Sharm Elnaga , snorkeling on beach there and lunch by the beach

Featured
8 Dagen
$0

amazing day tour to a wonderfull spot with lunch on the island . 8 hours trip

nemo dive club schildpadden
8 Dagen
$0

full day boat trip to nemo island for snorkeling to enjoy underwater colored fish and amazing coral reefs .

1 Uur
$0

enjoy camel ride on the desert between mountains and have some tea in bedwin tend . short trip , good...

the breakers soma bay kite lodge
8 Dagen
$0

Somabay wordt beschouwd als een van de drie beste plekken voor kitesurfen wereldwijd. En logeren bij The Breakers zit je...

Sharm el Naga resort
8 Dagen
$0

Sharm el Naga ligt aan een prachtige baai, en is de bestemming voor iedereen die een fantastische en rustige vakantie...

Nemo Dive Club en Hotel
8 Dagen
$0

Het Nemo Dive Club & Hotel is in handen van Nederlands en Belgisch management, en ligt direct aan de kust...

Featured
Liveaboard Egypt Argo Xplorer

Deze route, ook wel de Gouden Driehoek genoemd, biedt het allerbeste van de Rode Zee.  Deze drie duikplekken liggen vrij...

hurghada museum
9 Uur
$0

Leer alles over de oudste beschaving ter wereld met toegang tot dit unieke museum. Bestudeer de tentoongestelde artefacten die de...

mini egypt park hurghada
9 Uur
$0

Mini Egypt Park biedt een heel andere ervaring vergeleken met een traditioneel museum. Dit is een leuk park die als...

dolphin world hurghada
9 Uur
$0

Een interactieve show van de uitmuntende vaardigheden van dit geweldige dier. Kijk verwonderd toe hoe de dolfijnen dansen, zingen, jongleren,...

seascope hurghada
9 Uur
$0

De Sea Scope in Hurghada is een onvergetelijk avontuur, waarbij je kunt genieten van de wonderlijke onderwaterwereld van de Rode...

9 Uur
$0

Maak je klaar voor een dag vol verrassingen. We halen je op rond 8h30. Om 9h beginnen we te varen....