Hurghada Algemene info Transport Openbaar vervoer

Openbaar vervoer


Taxi: Privé taxi's zijn een luxe in Egypte en zijn dan ook gevoelig duurder dan het openbaar vervoer. In Hurghada betaal je gemiddeld zo'n 30 pond voor een taxirit, maar van en naar de luchthaven kan dit enorm oplopen, afdingen is ten zeerste aangeraden. Geregeld zie je ook door paarden voortgetrokken karren rondrijden, de caleches, deze zijn goedkoper en leuker, maar uiteraard ook veel trager.


Taxi in Hurghada

Service taxi:In Egypte vindt je ook overal in de steden en langs de hoofdwegen minibusjes (service taxi's) die je voor enkele ponden afzetten waar je maar moet zijn, zolang het langs hun volgweg ligt. Heel gemakkelijk, snel en supergoedkoop éénmaal je door hebt hoe het allemaal in zijn werk gaat, maar je boet uiteraard wel aan comfort in omdat de bestuurder zoveel mogelijk volk in zijn busje probeert te proppen.

Service taxi's in Hurghada

Bus:De openbare bus is een ideaal transportmiddel in Egypte: Door de goede hoofdwegen kunnen grote afstanden in beperkte tijd worden afgelegd en de kostprijs is enorm laag.Als toerist op een excursie zal je echter meestal in een privébus ergens naartoe gebracht worden, maar zelfs dan is de prijs nog heel draaglijk en je krijgt er meer comfort voor in de plaats.

Liften:Op plaatsen waar er geen of weinig openbaar vervoer passeert, kan je genoodzaakt zijn te liften, waarbij je een kleine fooi geeft aan de bestuurder. Vrouwen zonder mannelijk gezelschap worden afgeraden te liften.