Huurauto


In plaats van deel te nemen aan georganiseerde excursies, kunnen avontuurlijke reizigers er ook voor opteren om een wagen te huren in Hurghada. Wees wel gewaarschuwd dat hoewel de toestand van de hoofdwegen in een goede richting evolueert, de situatie nog steeds niet te vergelijken valt met wat we hier in Europa gewoon zijn. De grote verkeersassen zijn mooi geasfalteerd, maar druk bereden. In Egypte rijdt men rechts, maaromdat niemand zich aan de snelheidsbeperkingen en andere verkeersregels houdt, kunnen er snel onvoorspelbare en gevaarlijke situaties op de baan ontstaan, zeker omdat je als toerist niet gewend bent aan de lokale manier van rijden. We raden je dan ook ten zeerste aan een All-In verzekering af te sluiten wanneer je beslist een auto te huren.

Avis huurauto

Officieel is een Internationaal rijbewijs noodzakelijk om een auto te huren, maar meestal wordt een gewoon Belgisch of Nederlands document ook aanvaard wanneer je niet in het bezit bent van een Internationaal rijbewijs.

Op de luchthaven van Hurghada vindt je verschillende agentschappen van 's werelds belangrijkste autoverhuurbedrijven, zoals Budgetcar, Europcar, Hertz, Avis, etc. Deze zijn de meest betrouwbare maatschappijen, maar meestal ook gevoelig duurder dan hun lokale tegenhangers.