Hurghada Algemene info Praktisch Telefonie en internet

Telefonie en internet


Telefoneren:In de meeste door de bekende reisorganisaties aangeboden hotels en vakantiecomplexen kunt u rechtstreeks vanuit uw kamer bellen. Informeer je wel eerst even hoe hoog de toeslag is voor het gebruiken van de hotellijn aangezien de prijzen vaak exorbitant hoog liggen. Het is veel goedkoper te bellen met een openbare telefoon waarvoor in de meeste winkels telefoonkaarten te verkrijgen zijn.

Uw mobiele telefoon is eveneens bruikbaar op voorwaarde dat uw provider een roaming-overeenkomst heeft afgesloten met een telefoonmaatschappij in Egypte. Als u wilt weten of dit zo is, kunt u het beste even contact op nemen met uw provider en vraag dan tegelijk ook naar de voor jou van toepassing zijnde tarieven, die zonder twijfel zeker niet goedkoop zullen zijn!

Om te telefoneren naar Nederland draait u eerst het landnummer 0031 en om te telefoneren naar België landnummer 0032, vervolgens het kengetal zonder 0 en daarna het abonneenummer (allemaal na elkaar intoetsen).

De goedkoopste manier om vanuit Egypte naar België en Nederland te telefoneren is via de Internet telefoondienst Skype. Dit programma laat toe om gratis via het Internet te telefoneren met iedereen die aangemeld is op deze dienst!

Internet café

Internet:Tegenwoordig kan je overal Internetcafes vinden en Hurghada is hierop geen uitzondering. Je vindt ze terug in hotels, bars en zelfs in shopping-malls! De laatste jaren zijn er trouwens steeds meer plaatsen waar je via je laptop ook gratis toegang hebt tot Internet via een Wifi netwerk, hoewel het vaak enkel voor de klanten is die iets consumeren in de zaak.