Taal


De enige officiële taal in Egypte is het Arabisch. Hoewel het door de Egyptenaren gebruikte Arabisch een nogal vrij zwaar dialect is van het officiële Arabisch, blijft Egypte nochtans wel één van de meest aangeraden landen om deze taal te leren en dit omdat Egypte met voorsprong de grootste producent is van Arabisch gesproken televisieprogramma's en films, die in de gehele Arabische wereld worden uitgezonden en waardoor zo goed als iedereen het Egyptische dialect zonder probleem begrijpt.

Een korte lijst met nuttige en veel gebruikte Arabische woorden vind je hier terug:
Arabische basiswoordenschat
Arabische woordenlijst
Islamitische woordenlijst
Verklarende woordenlijst arabisch
Arabisch is niet alleen een ons volledig onbekende en vreemde taal met bijna onuitspreekbare klanken, ook het gebruikte alfabet is volledig anders dan het onze, waardoor je zelfs als je je enkele woorden hebt meester gemaakt, je deze nog steeds onmogelijk kan terugvinden op bijvoorbeeld de menukaart van een restaurant (ook de cijfers zijn trouwens anders, waardoor je ook de aangerekende prijs niet kan controleren!)

Op de volgende website kan je het Arabische alfabet terugvinden: Arabisch alfabet

Arabische cijfers

Omdat het alfabet volledig verschilt van het onze, kan je ook moeilijk het woord opzoeken in een woordenboek. Google translator geeft al wel een fonetische schrijfwijze wanneer je een Nederlands woord vertaalt naar het Arabisch, maar omgekeerd werkt het nog niet. Hier vind je de nuttigste online vertalingsites en woordenboeken voor Arabisch:
Google translator met phonetische uitspraak
Online woordenboek Arabisch-Nederlands-Engels
Online vertaalsite en woordenboek Arabisch naar alle andere talen
Moest je je na het lezen van het bovenstaande een beetje ongemakkelijk voelen, geen nood! Hurghada is zo populair bij Europese toeristen, dat Engels, Frans en Duits door zowat iedereen met wie je kans maakt in contact te komen vloeiend gesproken wordt. Omdat ook grote aantallen Nederlandse en Vlaamse vakantiegangers jaarlijks deze bestemming uitkiezen om hun vakantie door te brengen, is het zelfs niet ongewoon om regelmatig een Egyptenaar te ontmoeten die een aardig woordje van onze taal spreekt! Zeker in de hotels aangeboden door de belangrijkste touroperators van de Lage Landen, zal je dus geen enkel taalprobleem ondervinden tijdens een verblijf in Hurghada.