Nuttige info


Elektriciteit: Hurghada heeft zich volledig aangepast aan de westerse toerist en dus vormt ook elektriciteit geen enkel probleem: 220 volt en Europese stekkers zijn de norm, maar een reisadaptor kan altijd handig zijn wanneer je niet in een luxe of middenklasse hotel verblijft.


Tijd: In Egypte is het 1 uur vroeger dan in België en Nederland, zowel tijdens het zomer- als winteruur.


Openingstijden: De winkels zijn over het algemeen geopend van 09.00 uur tot 13.00 uur en van 16.00 uur tot 19.00 uur. In de toeristische plaatsen zoals Hurghada blijven vele winkels langer open, afhankelijk van de drukte en de tijd van het jaar. Hier zijn de winkels dan ook meestal doorlopend geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur en in de belangrijkste winkelstraten tot laat in de avond. Bijna elk dorp en stad heeft zijn eigen dagelijkse of wekelijkse markt.


Reisverzekering: Egypte is nog steeds een ontwikkelingsland en de medische zorgen staan er op een lager niveau dan in België of Nederland. Een reisverzekering kost bijna niets en kan u onaangename verrassingen besparen. Meestal kan je wanneer je je reis boekt ook onmiddellijk een reis- en annuleringsverzekering erbij nemen, maar indien je dat niet hebt gedaan kan je alsnog een reisverzekering online afsluiten tegen een vrij goedkope prijs. Sluit uw reisverzekering eenvoudig snel én voordelig af bij Univé!


Feestdagen:
Omdat de Egyptische feestdagen uiteraard niet samenvallen met de onze, en ze ook nog eens elk jaar op een andere datum vallen, kan je ze best eens opzoeken op de volgende website: Egyptische feestdagen