Geld


De officiële munteenheid in Egypte is de Egyptische Pond. Deze wordt “gineh” genoemd in het Arabisch. Iedere Egyptische Pond bestaat dan weer uit 100 Piaster. De wisselkoers van één Euro is ongeveer 8 Pond, maar op het moment dat u dit nu leest kan het weer volledig anders zijn. Controleer daarom dus altijd de waarde van het geld voordat u ergens gaat wisselen! Op Banknotes.com kan u trouwens afbeeldingen zien van alle bankbiljetten die in omloop zijn in Egypte.

Een betrouwbare website waar u de huidige wisselkoers tussen de Euro en de Egyptische Pond kan controleren:Wisselkoers.nl

Euro's, Dollars & Britse Ponden worden trouwens bijna overal aanvaard als betaalmiddel in Hurghada, zelfs in de kleinste winkeltjes, maar je zal waarschijnlijk wisselgeld krijgen in de lokale munteenheid. Pas in dat geval wel héél goed op dat je niet opgelicht wordt!

Het in Egypte gangbare geld

Banken zijn over het algemeen geopend van 8.30 uur tot 14.30 uur van zondag t/m donderdag en gesloten op vrijdag (dit is de islamitische rustdag) en zaterdag. Sommige banken en vooral de vele wisselkantoren in de toeristische gebieden zoals Hurghada zijn wat langer geopend en zelfs in het weekend open. Bij een aantal banken vindt u ook pinautomaten en in de meeste grote hotels kan je ook geld opvragen met je kredietkaart. Vraag uw eigen bank naar aktuele informatie over de mogelijkheden en de kostprijs van deze transacties, aangezien deze in sommige gevallen vrij hoog kunnen oplopen.

Kredietkaarten worden door bijna alle hotels en restaurants aanvaard en ook in de modernere souvenirwinkels kunt u meestal met de belangrijkste creditcards betalen. Debet kaarten zijn daarentegen bijna onbruikbaar, tenzij deze zijn uitgerust met de Maestro functie.