Hurghada Algemene info Praktisch Eten en drinken

Eten en drinken


Verwacht zeker geen culinaire hoogtepunten van de Egyptische keuken, hoewel er voldoende mogelijkheden zijn om een goede variatie aan gerechten voorgeschoteld te krijgen: Eerst en vooral zijn er de 'street snacks' waarvan fuul, falafel (taamiya) en kebab de bekendste zijn. Deze zijn overheerlijk en bijna gratis en ook vrij veilig aangezien ze vers voor je ogen bereid worden. Enkele tips: Ga enkel naar deze standjes waar een lange rij lokale Egyptenaren staat aan te schuiven. Dit verzekert je ervan dat wat je krijgt van hoge kwaliteit (anders zouden ze wel ergens anders gaan), vers en goedkoop is!

Egyptische maaltijd

Voor uitgebreidere gerechten moet je daarentegen in een restaurant terecht, waar je vooral veel kip en lamsvlees op je bord zal krijgen, maar ook een lekker gestoomd duifje, de lokale specialiteit is een aanrader. Op WorldCook.net kan je de recepten terugvinden van de belangrijkste Egyptische recepten. Omdat je niet kan zien hoe vers de vis of het vlees zijn en onder welke hygiƫnische omstandigheden het bereid wordt, is het raadzaam om te vertrouwen op raadgevingen van reisleiders of toeristen die reeds langere tijd in de stad verblijven vooraleer een restaurant uit te kiezen.

Indien de Egyptische keuken je niet echt aanspreekt, zijn er meer dan voldoende restaurants in Hurghada die andere specialiteiten aanbieden, gaande van pikante Thai gerechten, over Mexicaans tot Franse 'Haut-Cuisinne'. Deze zijn meestal wel veel duurder dan de lokale restaurants. De kwaliteit van het eten in de hotels varieert van uitstekend tot middelmatig. Als de maaltijden in je hotel van groot belang zijn voor je, dan kan je je beter vooraf informeren bij je reisagentschap of bij andere reizigers!

Water uit de kraan wordt afgeraden van te drinken (hoewel je tanden ermee poetsen geen enkel probleem zou mogen opleveren), maar er is uiteraard ook bronwater in flessen te koop. Als streng Islamitisch land wordt er in Egypte afkeurend gereageerd op alcoholmisbruik en is het nuttigen ervan op straat verboden. In de hotels, restaurants en pubs daarentegen vindt je alle soorten bier en sterke drank terug die je ook bij ons in Europa kan kopen.